HuisAcademie van Stichting Scala College & Coenecoop College

Coenecoop College

De schoolopleiders van het Coenecoop College. Wij hebben vier schoolopleiders. Wij zijn er om je te begeleiden bij aanvang van jouw aanstelling bij ons op school. Hoe doen wij dat? Het is erg belangrijk dat je je snel thuis voelt op het Coenecoop College. Daarom zijn er meerdere personen bij wie je terecht kunt:

• vanuit de vaksectie krijg je een buddy toegewezen voor vragen over praktische en vakinhoudelijke zaken, bijvoorbeeld over planningen, lesmaterialen en toetsen;
• vanuit de afdeling staan de afdelingsleider en -coördinator voor je klaar voor afdelingsgerelateerde zaken en om vragen over bijv. omgang met klassen/leerlingen te bespreken;
• de schoolopleiders/docentenbegeleiders organiseren bijeenkomsten en hebben allerlei informatie voor je beschikbaar gesteld. Je vindt deze informatie (filmpjes, PowerPoints, documenten, de gids) op het schoolportaal en in Teams in de bestanden en chats bij het team ‘nieuwe docenten’.

De schoolopleiders helpen je de eerste maanden op weg. We doen dit allereerst door de themabijeenkomsten. Maar we doen dit ook door jou te begeleiden en te coachen. Bij de meeste nieuwe collega’s doen we een keer een lesbezoek. Naar aanleiding van dit lesbezoek nemen we de rubric beoordeling met je door. Als je het fijn vindt, of als je vindt dat je het nodig hebt, komen we nog een keertje kijken in je les.

Ieder nieuw personeelslid komt in een beoordelingstraject terecht. Deze beoordeling wordt gedaan door de schoolleiding in overleg met de sectievoorzitter. Wij zijn er niet om je te beoordelen, maar om je te begeleiden.

Activiteiten

Er zijn momenteel geen activiteiten voor deze categorie.